De redding van een Bedford TK!

Geplaatst op

De Bedford Belangen Club kreeg in 2016 het bericht dat er een aparte uitvoering van een Bedford TK ten onder dreigt te gaan. De vraag was toen, wie redt deze Bedford TK?

Deze TK was eigendom van ”Van Rijn Kaas“ te Maasbracht. De eigenaar was al 80 en ging de zaak beëindigen.

Het betreft een benzine versie, van eerste helft 1973. Hij heeft ongeveer 110.000 km op de teller en is gebruikt om kaas te transporteren. Vandaar ook de toegangsdeur tot de laadruimte, midden achter. Voor hoever bekend, staat hij al zo’n 25 jaar stil. Het kenteken is niet meer actief bij de RDW, maar de papieren zijn nog wel aanwezig. Daarmee kan deze Bedford op zijn oorspronkelijke kenteken teruggezet worden..

Update, april 2020:

De wagen is verkocht aan de eigenaar van een autosloperij/oud ijzerhandel. Deze meneer kocht hem voor sloop, en dat was triest nieuws. Maar: omdat de Bedford zo origineel was, alle papieren nog aanwezig waren, en door het verhaal achter de Bedford heeft hij besloten hem te laten restaureren… Het is niet zijn eerste oldtimer, de man heeft al meer oldtimers bewaard voor zijn privémuseum.
Inmiddels zijn het chassis en cabine van de Bedford zijn weer als nieuw, volledig in de originele kleuren.

Met dank aan Roger de Bot voor het oorspronkelijke bericht, en voor de foto’s; en aan Henk Jansen (bekend van de BBA bodewagen uit het Bedfordnieuws) voor deze update.