Wie herkent deze Bedford CF?

Geplaatst op

Wie herkent deze Bedford CF?

Tot 1983 woonde ons gezin in Engeland, waar mijn vader werkte als zelfstandig hovenier. Hij had daarvoor een Bedford CF bestelwagen. Dat was zoals de meeste Bedfords een werkpaard, net als mijn vader zelf.

Omdat mijn ouders het in Engeland niet breed hadden was de Bedford tegelijkertijd ook onze luxewagen. Als kind los  achterin op groenafval en over de Engelse wegen stuiterend was echt een feest. Lang leve de lol. Veiligheid kende men toen zeker nog niet?!

De helft van de tijd zag ik alleen mijn vaders benen, dan lag ie weer onder de bus, of half in de motortunnel. Wat mij nog heel goed bijstaat is dat dikwijls tijdens het rijden, de motor flink ging tikken. Mijn vader stopte dan, opende de motorkap, en met een hamer gaf ie dan een klap op iets, en dan deed hij het weer een tijdje. Altijd wat met dat ding, maar wegdoen,
nooit!

In 1983 zijn we daarmee vanuit Engeland geëmigreerd naar Nederland; Utrecht om precies te zijn. Mijn ouders, mijn baby zusje en ik. Met z’n vieren in die oude bus naar een ander land. Ik was toen 9 jaar, en dat was nogal een heel avontuur.

Van de Bedford heb ik nog een foto. Vlak voor ons vertrek heeft mijn vader de CF met vrienden of collega’s opgeknapt, en ik denk dat toen die foto gemaakt is.

Wie herkent deze Bedford CF?

Eenmaal in Nederland is mij niet duidelijk wat er met de Bedford is gebeurd, ik meen dat ie verkocht is. Aan mijn ouders kan ik het intussen niet meer vragen. En omdat de bus op een Engels kenteken stond is het ook niet na te trekken. Ik zou het leuk vinden als er binnen de Bedford Belangen Club iemand is die meer informatie heeft. Het lijkt mij geweldig om er meer van te weten.

Een bijzonderheid van de Bedford is dat hij schuifdeuren in plaats van voorportieren heeft. Het was een gesloten bestelwagen, rechts gestuurd. Het Engelse kenteken was REJ 509 L

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Martijn le Cler

De vraag van Martijn na dit mooie verhaal is duidelijk: wie herkent deze Bedford CF?
Is er iemand die hier iets over kan vertellen? Mail of schrijf het de webredactie, en wij zorgen ervoor dat Martijn het te weten komt.