Voor Right To Play in een Bedford naar Bejing

Geplaatst op

Voor Right To Play in een Bedford naar Bejing

Beste Bedfordliefhebbers,

verhalen_bejing_vanlaar_2008_clip_image002verhalen_bejing_vanlaar_2008_clip_image001Wij hebben vorig jaar de stichting Going Dutch in het leven geroepen om naar Beijing te gaan rijden. Wij wilden dit natuurlijk niet alleen voor het avontuur doen, maar ook om iets te betekenen voor de bevolking van de landen waar wij doorheen rijden. Hier is het goede doel Right to Play uit voortgekomen. In samenwerking met Right to Play zijn wij op dit moment een plan aan het ontwikkelen, hoe wij dit het beste kunnen realiseren. Naast de publiciteit en de projecten in Centraal-Azië, zullen wij proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Right to Play.

Wat Going Dutch uniek maakt, is dat alle deelnemers zelf de organisatie van deze reis op zich nemen. Samen zetten we ons in om dit avontuur tot een succes te maken. Het wordt een zware reis met een afstand van 18.000 kilometer, die we in ongeveer 7 weken willen afleggen. Hierbij zullen wij niet in dure hotels slapen of van luxe maaltijden genieten, maar gaan wij 51 dagen back to basic om zoveel mogelijk onder de bevolking te zijn. Dit
zal een indrukwekkende ervaring worden, maar in onze ogen dè manier om het maximale uit deze reis te halen!

De ‘Going Dutch’ karavaan bestaat uit een verscheidenheid van voertuigen die deze zware reis zullen trotseren! Deze bestaat uit een oude stadsbus, omgebouwde kevers, jeeps, busjes en motoren! Wij rijden met een Bedford CF230 uit 1977 en dat doen wij onder de naam, ‘Team Hoelang’!

Op dit moment zijn wij druk bezig met het gereed maken van onze trots! Nieuwe schokbrekers, banden, dynamo, radiator, stuurkogels, fuseekogels, remvoering, bedrading ! Het is een hele klus, maar langzamerhand wordt de Bedford dankzij de hulp die wij krijgen van Rolf Stellingwerf van de Bedfordgarage en Erwin van de Opelgarage uit Boskamp Beijingproof !

Hier een kleine impressie van het verrichte werk:

Bedford CF230 metamorfose:

verhalen_bejing_vanlaar_2008_clip_image005  verhalen_bejing_vanlaar_2008_clip_image007  verhalen_bejing_vanlaar_2008_clip_image009  verhalen_bejing_vanlaar_2008_clip_image011  verhalen_bejing_vanlaar_2008_clip_image013

Zo te zien begint onze Bedford langzamerhand een juweeltje te worden, maar de voorbereidingen zijn nog lang niet aan zijn eind!
Wij zullen u de komende twee maanden op de hoogte houden over de vorderingen van ons project! Als u suggesties, tips heeft of u bent heel toevallig geïnteresseerd om ons project te financieel te ondersteunen? Schroom niet en laat het ons weten!

Met vriendelijke groet namens Team Hoelang,

Wouter van Laar
Dirk Brand

Meer foto’s zien? Klik hier

Wilt u weten hoe het verder ging? Ga dan naar de website Amsterdam-Bejing (inmiddels is deze site offline, red.).