Verslag Jubileumtreffen 25 jaar BBC

Geplaatst op

Verslag Jubileumtreffen.

Verslag Jubileumtreffen

bedford-bbc-jubileum-2014-204 Vrijdag 16 mei, 25 jaar Bedford Belangen Club bij elkaar en dat mag gevierd worden en wel op camping “de Heldense Bossen” in Helden. Een prachtige locatie was er voor uitgezocht door Koos en het bestuur. De weergoden waren mét ons want het weer kon echt niet mooier. De eerste deelnemers waren er al een paar dagen eerder want er moet wel van tevoren het een en ander geregeld worden, het moest ten slotte gesmeerd verlopen.

Dat de Bedfords ook goed gesmeerd waren bleek uit de grote opkomst. Zo’n 75 Bedfords en enkele andere merken van oud Bedfordrijders waren aanwezig. Nadat vrijdag iedereen elkaar had begroet, met hier en daar een borrel, was het al weer etenstijd. bedford-bbc-jubileum-2014-121 Daarna het beste pak aan en naar het “Trefpunt” waar de koffie met Bedfordgebak klaar stond.

Een welkomstwoord door de voorzitter Gerrit die om een ogenblik stilte vroeg voor de trouwe Bedfordrijders die helaas niet meer in ons midden zijn, en een speciaal welkom aan een paar oud bestuursleden. Daarna startte Bo de muziek en de beentjes konden van de vloer en het werd zoals altijd weer een beregezellige avond. Na afloop ging iedereen snel naar bed.

bedford-bbc-jubileum-2014-060 Zaterdag, ‘t kamp Bedford ontwaakt langzaam. Hier en daar zie je slaperige mensen naar het washok gaan en weer herboren terugkomen. Na het ontbijt gingen de vrouwen zich voorbereiden op het vrouwenuurtje waar zeer geheimzinnig over werd gedaan!!?? De mannen dwaalden wat rond tussen de Bedfords en hier en daar ging nog een motorkap open en werd er gediscussieerd en sterke verhalen verteld. Zo rond het middaguur moest iedereen verzamelen voor de groepsfoto. Of die gelukt is mag iedereen zelf oordelen, de foto staat op de website en in het Bedfordnieuws.

Nu maar even de maag vullen en de ouderen misschien een tukkie doen. Inmiddels is ook de rommelmarkt begonnen kom je ook weer eens van je oude spullen af. Andere zag je weer met armen vol koopjes naar de camper gaan. bedford-bbc-jubileum-2014-086

Nu zijn de mannen aan de beurt met hun mannenuurtje. Even een plek zoeken voor de hangouderen, maar die werd snel gevonden. Daar was Martijn zijn gitaar al aan het warmdraaien. Dus lekker genieten van een heerlijk stuk zang en gitaarmuziek. Daarbij een borrel, een hapje en een lekker zonnetje. En als klap op de vuurpijl een optreden van onze jongste zangeressen Renske en Renee onder begeleiding van Martijn.

bedford-bbc-jubileum-2014-095 Na deze inspanning moesten de mannen even bijkomen en weer op naar het “Trefpunt” waar een voortreffelijk warm buffet voor ons klaar stond. Je zag iedereen genieten van het heerlijke eten. Inmiddels was Bo de muziek alweer aan het opstarten. Nu kwam ook de ontknoping van het geheim van het vrouwenuurtje, er was een nieuw Bedford lied gemaakt en dat werd, onder begeleiding van Martijn, door de dames gezongen. Later werden de manden verloot en na wat tafels en stoelen aan de kant te hebben gezet werd er gefeest tot in de klein uurtjes. Daarna iedereen weer heerlijk naar bed.

bedford-bbc-jubileum-2014-116 Zondag. Allemaal weer op tijd uit de veren want het uitgebreide ontbijtbuffet stond alweer klaar. Hiervoor moesten we naar het restaurant. Ook de laatste Bedford gebakjes nog even opmaken. Tijdens het ontbijt maakte Gerrit de winnaar bekend van de puzzeltocht en werd bekend gemaakt waar het najaarstreffen plaats zal vinden. Camping “De Parel” in Zeewolde dus.

Zelf heb ik de pen doorgegeven aan Vic Hoppener voor het volgende verhaal over het najaarstreffen. Met het verlaten van het restaurant kregen we nog een kleine verrassing voor onderweg. Daarna gingen de meesten weer inpakken en de Bedford aanslingeren en richting huis. Al met al kunnen we terugkijken op een super geslaagd jubileum weekend. Op naar de volgende 25 jaar!

Jan en Carla Steen

Noot van de webredactie: op deze site staat ook het fotoverslag. Bovendien staat er een videoverslag op ons Youtube kanaal.