Reisverslag van een “Kanarie”

Geplaatst op

Reisverslag van  een  “Kanarie”

Noot van de webredactie: dit betreft het Duitse Bedford Blitz Treffen 2011, te Attendorn
 

Na zondagochtend te zijn vertrokken uit Brabant, konden wij bij een vriendin in Beesd blijven overnachten (gratis natuurlijk want ook wij zijn van die Nederlanders). Dinsdag naar Neer (Limburg) gereden, een goede en mooie overnachtingplaats aan de Maas. Woensdag naar Ennepetal (D), overnacht bij het Splatszwimhalle (€ 3,00 incl. stroom). Daar gewacht op de familie en  gezamenlijk vertrokken naar Attendorn.

Bedford KanarieIn Hof Biggen aangekomen op donderdagmiddag was het in principe eerst saai maar… Vrijdag begon het te komen: regen  en wind ( net geen sneeuw en hagel),  dus ’s avonds na het verwelkomen van onze Franse Bedford vrienden (die wel van heel ver kwamen) begon de avond.
Braadworst, bier en DJ Stefan (ook lid van de club) met muziek van heden en kort verleden?? Er werd veel gedanst  en naar mijn idee is er een nieuwe vorm van “linedance” ingezet n.l. dansen op circa 1,5 x 6 meter. Dit was in mijn ogen (ik ben een 60+) zeer geslaagd. Om circa 24.00 uur zijn wij (de 60+ers) naar ons Bedfordmandje gegaan met het idee “een nieuwe morgen is een nieuw begin”. Rond 01.15 uur dacht iedereen er net zo over en was het gedaan met de muziek.

kanarie_02Zaterdag ochtend 6.00 uur: Zon en daarna weer regen, veel regen. Weer een regendag werd het. Jammer voor de ballonvlucht die in de vroege ochtend gepland stond. Door de regen kon de hete luchtballon niet de lucht in en werd de tocht afgeblazen. Voor de avond stond de muziek een BBQ weer op het programma, deze keer waren het de evergreens van nu en uit  het verleden. Het werd weer net als de avond er voor een gezellige en gemoedelijk avond met een echte feeststemming. Er werd gedanst, gezongen en niet te vergeten het prachtige vuurwerk. Dat was het hoogtepunt van de avond.  En het feest ging weer door , ja door…tot in de kleine uurtjes. Dit kwam dankzij de organisator, die na zijn dankwoord  en speech nog even een vat bier beschikbaar stelde.

Zondagochtend: het is weer voorbij. Jammer, jammer en nog eens jammer. Ik, van de Kanarie, vond het een gezellige, vriendelijke, prettig gestoord weekend .Volgend jaar zijn wij er zeker weer bij en ik hoop dat al onze buitenlandse Bedfordvrienden ook een keer naar onze weekenden komen. Want ik ben er wel achter gekomen dat : al spreek je geen woord over de grens. Zodra het over een Bedford gaat dan verstaat iedereen elkaar. Ik kijk nu al uit naar de meeting in Frankrijk.

Met vriendelijke groet, De “Kanarie”

Voor foto’s van dit treffen, klik hier.