Proefprocessen gaan beginnen!

Geplaatst op

 De proefprocessen gaan beginnen!

Binnengekomen bericht van de Stichting Vrijstelling Oldtimer
 Vrijstelling oldtimer
Goed nieuws: de vijf kandidaten zijn bekend! 

We hebben ze gevonden; de vijf kandidaten zijn geselecteerd! Allemaal voldoen ze aan het ideale profiel zoals we dat samen met onze advocaat prof. mr. T. Barkhuysen van Stibbe Advocaten hebben opgesteld. De eerste briefings zijn zelfs al achter de rug en we zijn dus helemaal klaar voor de proefprocessen die binnenkort van start gaan. Wat ons betreft kan het niet snel genoeg beginnen! Wij danken iedereen voor de vele aanmeldingen.

Vijf keer procederen in plaats van één keer

Waar we aan het begin van het jaar nog dachten dat we één rechtszaak zouden gaan voeren, worden het er nu vijf. Dat komt omdat de belastingdienst (gelukkig in overleg met ons) in dat grote bestand van oldtimerbezitters vijf verschillende groepen onderkent. Het verloop van de vijf rechtszaken is allesbepalend voor de vele duizenden oldtimerbezitters die zich achter ons hebben geschaard en het spreekt voor zich dat we zullen proberen om het onderste uit de kan te halen!.

Dat het vijf rechtszaken worden in plaats van één, zoals we aanvankelijk dachten, was niet voorzien, maar is wel part of the deal en heeft gevolgen. Denk alleen al aan de financiële kant van de zaak. Natuurlijk hebben we een perfect team van vrijwilligers dat met een enorme gedrevenheid bergen werk verzet (!) en ook onze advocaat van Stibbe Advocaten laat zich gelukkig van zijn goede kant zien. Maar niettemin komen de totale kosten een stuk hoger uit dan dat wij in eerste instantie dachten en daarom moeten we nog een keer een beroep op u doen om de rit te kunnen uitzingen. Gezien de belangen is er geen weg terug (willen we ook niet) en hebben we wel degelijk nog een lange weg te gaan.

Maatregelen voor de wintermaanden

Hoewel de procedures binnenkort beginnen, zal de realiteit zijn dat we pas tegen de zomer van 2015 een definitieve uitspraak hebben. Maakt u zich dus geen illusies dat we de zaak al vóór de beruchte wintermaanden geregeld zullen hebben. Als u gebruik maakt van het kwarttarief motorrijtuigenbelasting (overgangsregeling) is het dus noodzakelijk dat u zich voorbereidt op de komende periode. Dat wil zeggen dat u stallingsruimte heeft voor uw oldtimer(s) én dat u voor alternatief vervoer zorgt waar u wél dagelijks mee kunt rijden. In de maanden december, januari en februari mag u immers volgens de huidige wet niet met uw oldtimer de openbare weg op (u mag er dus ook niet parkeren).

In dat verband zien we trouwens ook nieuwe ontwikkelingen zoals vastgoedondernemers en handelaren die de handen ineen slaan en gezamenlijk zorgen voor tijdelijke stallingsruimte in leegstaande panden. De oldtimerpopupstore.nl is zo’n initiatief en zo zullen er zeker nog meer volgen.

Financiële steun, hard nodig

Het is net als een aantal jaren geleden toen we met succes streden voor een goede fiscale youngtimerregeling: het is keihard werken, het kost ons allemaal erg veel tijd en door de vijf procedures ook nog eens heel veel geld! Hoewel we het eigenlijk liever niet doen, willen we toch één keer heel expliciet vragen of u ons nóg een keer financieel wilt steunen om de zaak tot een goed einde te kunnen brengen. Wij denken daarbij concreet aan een donatie van uw zijde van € 50, – zodat wij het als vrijwilligersorganisatie met weinig kosten en uw steun tot het einde van de rit kunnen uitzingen. U kunt dat doen via deze link vrijstellingoldtimer.nl/doneren. Zonder uw steun redden we het niet; zomer 2015, It’s a long way to go… Doet u mee? Wij gaan er keihard voor!!! Bedankt voor uw steun.

Met vriendelijke groet,

Wouter van Embden,
Namens Team VrijstellingOldtimer
Doneer