Je brood verdienen met een Bedford

Geplaatst op

Breadford: je brood verdienen met een Bedford

Wat doe je als je violiste bent, maar je orkest wordt opgeheven? Juist, je gaat je brood verdienen met een Bedford. Da’s logisch, zou ons voetbalmirakel gezegd hebben. Want wat is er mooier, leuker en beter om mee te werken, dan een Bedford? Omroep Max maakte er een uitzending van, onder de titel “Droom in Uitvoering” Van violiste tot broodjesverkoper”.

De uitzending vertelt het Breadfordverhaal van violiste Carolina uit Epe. Ze gooit het roer drastisch om; ze gaat broodjes verkopen en neemt afscheid van de Radio Kamer Filharmonie. Carolina heeft dertig jaar in de Radio Kamer Filharmonie gespeeld, maar dit orkest is vanwege bezuinigingen opgeheven. Carolina besloot het moment aan te grijpen om te stoppen met viool spelen, en een eigen bedrijf op te zetten: broodjes verkopen vanuit een Bedford ex-ambulance. Carolina heeft geen vergunning om op bedrijventerreinen te staan, en richt haar pijlen op evenementen. Er is in de buurt een grote paasmarkt waar ieder jaar veel mensen op af komen. Dit lijkt een goeie plek om flink wat broodjes te verkopen. Met alleen markten en braderieën zal Carolina waarschijnlijk niet genoeg geld kunnen verdienen. Daarom maakt ze ook een plan om catering te verzorgen bij bedrijven in de buurt.

Klik hier om de uitzending te bekijken.

Dit is oorspronkelijk uitgezonden door Omroep Max in juli 2013 en herhaald in juli 2014. Leuk om te zien op wat voor manieren Bedfords vandaag de dag nog hun brood en dat van hun baasjes verdienen!