Even voorstellen: BBC Najaarstreffen 2014

Geplaatst op

Even voorstellen: BBC Najaarstreffen 2014

Even voorstellen: BBC Najaarstreffen 2014Het Bedfordtreffen van september 2014 kreeg een Europees tintje. Vanuit Vlaanderen was Kenneth Janssens bij ons langs gekomen. Hij heeft zijn Bedfordje nog maar twee weken en toch is hij er heel vertrouwd mee… Hoe kan dat?
De opa van Kenneth kocht het kampeerbusje in 1981 voor hun eigen vakanties. Maar toen na verloop van jaren opa en oma wat meer comfort zochten werd het busje vooral nog gebruikt door de kinderen. Uiteindelijk werd het familiebezit door Kenneth van zijn opa gekocht. Behalve voor de vakanties, gebruikte hij de Bedford ook voor het vervoer van alle dag.
Maar de jaren begonnen te tellen en de dag brak aan dat het busje niet meer door de Vlaamse APK kwam. Het geld voor groot onderhoud ontbrak en helaas moest het busje verkocht worden…
Hoe het nu komt dat Kenneth nu toch bij ons treffen was, kunnen jullie lezen in het volgende nummer van het Bedford Nieuws!

Even voorstellen: BBC Najaarstreffen 2014Vanuit Dongen waren Henriëtte en André Nooten bij ons dit weekend.
Twee jaar geleden alweer was het stel op zoek naar een camper. Via internet zagen zij een Bedford te koop staan… En zoals dat gaat, ze waren meteen verliefd op dit wagentje!
Maar toen begon het avontuur. De Bedford werd gekocht en moest dus naar Dongen gereden worden. De Bedford had 7 jaar stil gestaan en de thuisreis was er één met horten en stoten.
Vervolgens bleek de kachel stuk, waardoor een uitstapje in het koude voorjaar niet door kon gaan. Toen bleek dat ook de versnellingsbak niet meer goed werkte, werd besloten om hem grondig aan te pakken. Onder het motto “veiligheid gaat voor”, werd er groot technisch onderhoud uitgevoerd. André en Henriëtte hadden inmiddels de Bedford Belangen Club ontdekt en met behulp van enkele medeclubleden, werd de auto weer tip top in orde gemaakt. Ook de technische verhaaltjes van Mart Nicolai in het Bedford Nieuws zijn André meer dan eens tot steun geweest.
Omdat ook het campergedeelte verwaarloosd was ontfermde Henriëtte zich hierover en gaf het een mooi en licht interieur.
Alles bij elkaar zijn André en Henriëtte twee jaar hard aan het werk geweest, maar het resultaat mag er zijn!

Even voorstellen: BBC Najaarstreffen 2014Chris van Vuuren deed mijn zijn zoon een wedstrijdje: wie koopt de goedkoopste camper?!
En ja… deze wedstrijd werd door Chris gewonnen, want hij betaalde slechts € 500,- voor zijn camper.
Maar toen… de camper moest naar Zeeuws Vlaanderen, waar Chris met zijn vrouw Tineke te Axel woont. Dat was even spannend, de tunnel in dat zou wel goed komen, maar zou hij er ook weer uitkomen? En ja…dat lukte!
Hoewel de camper APK gekeurd was bleek er toch wat mis met de remmen en de richtingaanwijzers, maar dit werd snel verholpen. Niets te klagen dus over zo’n koopje!
Chris en Tineke besloten naar het treffen in Holzminden te gaan. Maar toen zij daar verrast werden door een bui, bleek het binnen even te hard te regenen als buiten. Dat was wat minder…
Behalve dit zijn Chris en Tineke best te spreken over hun Bedford. Ze hebben inmiddels al een rondje België en Noord- Frankrijk gedaan en hun Bedford komt alle heuveltjes en bergen goed op, al gaat dit niet altijd even snel. Chris en Tineke merkten al gauw dat zij geen Twitter meer nodig hebben om aan volgers te komen!
Maar verder bevalt de Bedford hen helemaal goed!

39eb72Uit Bosschenhoofd zijn Kees en Marianne van de Hijden bij ons. Zij zijn sinds 1 februari jl. de trotse eigenaars van een Bedford; die kregen zij aangeboden door een kennis. Dit treffen is nog maar het tweede uitstapje met de camper en tot nu toe heeft hij zich heel goed gehouden. Niets dan lof over hun campertje!
Maar wie een oude auto heeft, moet ook lid zijn van de bijbehorende club, zo dachten Kees en Marianne. De computer werd opgestart en via internet kwamen ze de Bedford Belangen Club op het spoor. Kees en Marianne zijn gelijk lid geworden, vanwege de gezelligheid, maar ook omdat het in de toekomst misschien wel heel handig kan zijn om wat mensen te kennen die uit ervaring weten hoe een Bedford werkt.
Nou, Kees en Marianne, dan zijn jullie bij ons aan het goede adres!

Even voorstellen: BBC Najaarstreffen 2014Deze nieuwe clubleden vielen gelijk de eerste avond al op. Zij waren namelijk niet alleen gekomen, maar hadden twee grote gezellige honden bij zich, Bessie en Floyd.  En voor een deel zijn deze honden ook de reden geweest dat Didi en Eylard Prummel op zoek gingen naar een camper. Als oldtimer liefhebbers hadden zij wel een MG sportwagentje, maar daar passen de honden niet in. Nou ja…niet als zij er zelf ook in willen… En zeker als zij op vakantie gaan, mogen de honden in het gezelschap natuurlijk niet ontbreken. Vandaar dat de zoektocht naar een camper werd gestart.
Als een oldtimer liefhebber op zoek gaat naar een camper, dan komt die al gauw bij Bedford terecht. En ook nu gebeurde weer het onvermijdelijke: het was liefde op het eerste gezicht!
Heel voorzichtig zijn Didi en Eylard eerst maar eens een tochtje naar de Ardennen gaan maken. Mocht het nodig zijn, dan ben je met een paar uur weer thuis!
Dit ging allemaal best goed, tot het begon te regenen…toen bleek de binnenkant van de camper toch wel snel vochtig te worden…
Dit moest natuurlijk verholpen worden en wat is nu een betere plek om kennis en ervaring op dit gebied te zoeken dan de Bedford Belangen Club? Eylard had in het verleden als eens een Vauxhall gehad, waardoor hij al van het bestaan van onze club wist. En nu zij een Bedford hebben, zijn zij ook gelijk maar lid geworden van de Bedford Belangen Club.

Even voorstellen: BBC Najaarstreffen 2014Een bijzonder nieuw lid is Harrie Puite. Hij kwam op zaterdag, samen met Wanda, kennis met ons maken.
In zijn Bedford busje ontbreekt het nog enigszins aan comfort, maar zo deelde hij in vertrouwen mee: dat gaat veranderen!
Harrie was voor zijn werk bij een klant, toen hij daar dit busje zag staan. Het wagentje zag er treurig uit en de eigenaar vertelde dat die naar de sloop ging. De Gemeente Utrecht bood immers € 500,- slooppremie en dat is in deze tijd altijd welkom natuurlijk…
Maar de sloop van een Bedford busje ging Harrie erg aan het hart en hij begon te onderhandelen…En jawel, voor € 250,- mocht hij ‘m meenemen. Harrie ging hard aan het werk en afgelopen week kwam zijn Bedford door de APK!
Vanwege zijn werk in oldtimer branche is Harrie al langer een bekende van de Bedford Belangen Club. Toen hij wat meer vrije tijd kreeg en hoorde dat onze club naar een nieuwe penningmeester zocht, besloot hij die uitdaging aan te gaan.
Hartstikke fijn Harrie, dat je je zo wilt inzetten voor onze club!