Even voorstellen: BBC Jubileumtreffen 2014

Geplaatst op

Even voorstellen: BBC Jubileumtreffen 2014

Even Voorstellen: Bernd en Esther Kessels met hun kinderen

Bernd en Esther Kessels met hun kinderen

Bernd en Esther Kessels komen met hun twee kinderen uit Steijl.
Nadat Bernd in ziektewet kwam, zocht hij een bezigheid. Al langer wilde het gezin een camper en dus werd het internet geraadpleegd. Vrij snel vonden ze een Volkswagen. Maar deze camper bleek zo lek als een mandje. En dus werd er verder gekeken.
Wat later kwamen Bernd en Esther een Bedford tegen. Deze Bedford was al een tijdje niet meer gebruikt, dus er moest wel het een en ander aan gebeuren, maar daar zag Bernd niet tegenop. De camper werd aangeschaft en op de oprit gezet.
Bij de eerste regenbui echter, bleek ook deze camper… zo lek als een mandje! Werk aan de winkel, voor Bernd dus!
Er moest zelfs nog doorgewerkt worden ook, want de vakantie kwam eraan. Toen de Bedford rijklaar en enigszins waterdicht was gemaakt, vertrok het gezin naar Zuid- Frankrijk. In Luxemburg aangekomen merkten Bernd en Esther iets vreemds…het bleek dat de Bedford evenveel olie gebruikte als benzine! Tja, je hebt een Engelse wagen of niet…
Nadat het euvel (voorlopig) weer verholpen was, had het gezin een heerlijke vakantie. Maar toen kwam de terugweg. Die leek voorspoedig te gaan, tot ze een luide knal hoorden. De motor hield even in, maar deed het daarna weer gewoon. Dit herhaalde zich een paar keer. Twee straten bij hun eigen huis vandaan hield de Bedford ermee op.
Het bleek dat de dynamo stuk was. Opnieuw werk aan de winkel voor Bernd dus! Nu werd het echt tijd om lid te worden van de Bedford Belangen Club. En zo zagen we de Familie Kessels voor het eerst op ons Jubileumtreffen.

Even voorstellen:  Ton en Annie Langenberg

Ton en Annie Langenberg

Ton en Annie Langenberg uit Bergen op Zoom hebben we al eerder op een treffen gezien, maar dit is de eerste keer dat ze niet een dagje, maar het hele treffen aanwezig waren.
Een jaar of drie geleden waren Ton en Annie op zoek naar een betaalbare camper. Het was niet erg als er wat aan gesleuteld moest worden, Ton zou dat wel regelen. Er werd een advertentie van een Bedford gezien en Ton en Annie stapten er op af. Het was liefde op ’t eerste gezicht! Veel bedenktijd was er niet nodig en de aanschaf van de Bedford was een feit…
Eenmaal thuis gekomen, bleken er toch wat addertjes onder het gras te zitten. De camper bleek lek en was zelfs rot op veel plaatsen. Tijdens het opknappen kwam er steeds wat nieuws bovendrijven, wat ook vervangen of gerepareerd moest worden. Ton en Annie zijn toen maar lid geworden van de Bedford Belangen Club en hebben al veel profijt gehad van jarenlange ervaring van andere leden!
Toen kwam het bericht van het Jubileumtreffen. Een goede aanleiding om flink door te werken, zodat de camper klaar zou zijn voor het Jubileumfeest. Dat is gelukt en wij hebben het resultaat kunnen bewonderen.
Ook voor Ton en Annie zelf is het Jubileumtreffen een primeur. Niet alleen omdat ze voor het eerst op een treffen zijn, maar ook omdat zij voor het eerst met de Bedford op stap zijn. Na het treffen begint hun vakantie en als echte “zwervers” weten zij nog niet waar de reis heengaat…

Even voorstellen:  Frerik (hier even zonder Renskje) Hoekstra

Frerik (hier even zonder Renskje) Hoekstra

Frerik en Renskje Hoekstra uit Heerenveen, zijn al 4 jaar de trotse eigenaren van hun Bedford. Zij vielen vooral voor het model: zij hebben een camper uit één stuk.
De vorige eigenaren hadden al veel aan de camper gesleuteld en er was al veel gebeurd, behalve aan de banden. Dit leverde gelijk al een klapband op.
En ook deze Bedford bleek olie te lekken. Het probleem zat in een verstopte carterontluchting. En zo is er ieder jaar wel wat…
Het lidmaatschap van de Bedford Belangen Club hebben Frerik en Renskje al veel tips en trucs opgeleverd. Binnen de club is veel ervaring en zijn nog allerlei instructieboekjes te vinden.
Frerik en Renskje hebben daar al veel aan gehad en vonden het daarom leuk om tijdens het jubileumtreffen met veel clubleden kennis te maken.

Even voorstellen: Alex van Ursen en Inez v.d. Toorn

Alex van Ursen en Inez v.d. Toorn

Alex van Ursen en Inez v.d. Toorn uit Nieuw Vennep zijn sinds september 2013 eigenaar van een Bedford. En hun verhaal zou je bijna niet geloven…
Zij zochten een camper, die niet te groot zou zijn en ook best wat op leeftijd mocht zijn. En zij vonden een Bedford… En het bijzondere is: hun camper mankeert niets: het is starten, lopen rijden… Nee, geen olievlekken op de oprit en geen lekkage in de camper. Nou ja… behalve de standaard lekkage dan, maar je moet ook wel van kamperen houden als je een camper hebt!
Vol vertrouwen kijken zij uit naar de zomervakantie die naar de Harz of naar Normandië gaat.
Op advies van de vorige eigenaar van hun camper, zijn Alex en Inez lid geworden van de Bedford Belangen Club. Maar voorlopig dus vooral voor de gezelligheid!