Even voorstellen: BBC Najaarstreffen 2013

Geplaatst op

Even voorstellen: BBC Najaarstreffen 13-15 september 2013

Raymond en Laura Vogels, Victor Hoppener en Meandre Carmino, Cor Smit en Getty Kaspers, welkom op het BBC Treffen!

Bedford fam. Vogels

Vincent (l) en Raymond (r)

Raymond en Laura Vogels waren aanwezig met hun dochter en (oom) Vincent.
Hoewel oude bekenden, waren zij er voor het eerst als officieel lid. Hun Bedford was vroeger van Louis van Dijk, de (schoon)vader van Raymond en Laura, die helaas kort na het treffen in Hardenberg van 2011 is overleden.
Raymond nam de Bedford over, maar de eerste tijd na het overlijden van zijn schoonvader liet hij de Bedford even voor wat het was. Maar zo gaande weg vonden Raymond en Laura het een goed idee om de Bedford weer uit de stalling te halen en meldden zij zich ook aan als lid van de Bedford Belangen Club.
Het clubtreffen voelt voor hen een beetje als “thuiskomen”…

Raymond en Laura zijn ook al met de Bedford op vakantie geweest. Meestal levert de Bedford leuke reacties en leuke gesprekken op, maar Raymond had ook een andere ervaring. Op een camperplaats in Duitsland kwam naast de Bedford een zeer grote en luxe camper staan. Toen Raymond de volgende ochtend de motorkap open had om even het oliepeil te controleren, kwam de eigenaar van deze camper (die blijkbaar aan een ochtendhumeur leed) op Raymond afgestapt met de opmerking: “Tjonge, zit er ook nog een motor in, ik had eerder gedacht dat er een Flintstone aandrijving in zou zitten.” Raymond was gelukkig wel al helemaal wakker en zette de man gevoelig op z’n plek: “Ach, één ding: die van mij is tenminste betaald en dat kunnen we van de jouwe niet zeggen!”

Bedford fam. Hoppener

Victor (l) en Meandre (r) tijdens het interview

Uit Alkmaar zijn Victor Hoppener en Meandre Carmino aanwezig met hun blauwe “BBC World” busje.

Zij zijn min of meer bij toeval aan hun Bedford gekomen.De vorige eigenaar van het busje was nog volop bezig met het ombouwen tot een camper, toen hij plotseling overleed. De nabestaanden waren helaas zelf niet in de gelegenheid om het project af te maken, maar wilden het busje ook niet zo maar van de hand doen. Zij zochten duidelijk mensen die met liefde voor de Bedford zouden zorgen.
Via via kwamen Victor en Meandre in beeld. Zij bekeken de Bedford, maar twijfelden… Het stuur zat rechts en het was wel veel werk… maar wàt een leuk busje!

Toch werden er eerst andere campers bekeken. Maar wie eenmaal in de ban is van een Bedford komt daar niet zomaar weer van af. En zo besloten Victor en Meandre toch het Bedford busje te kopen.
Voordat het busje de weg op kon, moest er nog een paar kleinigheden geregeld worden. Zo had het busje geen buitenspiegel. Met een slipper van Victor en de nodige duct-tape werd er een spiegel geplaatst en kon de reis naar Alkmaar beginnen.
Toen halverwege, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, de spiegel toch er af viel en de knipperlichten het ook nog eens begaven, waren Victor en Meandre in één klap echte doorgewinterde Bedford rijders!

Bedford fam. Smit

Getty en Cor, klaar voor Santiago

Cor Smit en Getty Kaspers zijn al de elfde eigenaren van hun Bedford, die grappig genoeg, in 1974 op Getty’s verjaardag, voor het eerst op de weg werd toegelaten.

De aanschaf van hun Bedford was een samenloop van omstandigheden: Cor is al enige jaren van plan om naar Santiago de Compostella te wandelen. Dit vraagt natuurlijk een grondige voorbereiding, want niet alleen de conditie moet goed zijn, ook de bagage moet geschikt zijn om in een rugzak mee te nemen. En zelfs als alles lichtgewicht is, heb je toch al gauw zo’n 15 kilo op je rug! Helaas kreeg Cor last van zijn heup en kwam het hele plan op de tocht te staan…

Inmiddels had Cor zijn Getty leren kennen, die op haar beurt al jaren graag een camper wilde. De twee plannen werden samengevoegd: Cor gaat zonder rugzak naar Santiago lopen en wordt aan het einde van elke etappe door Getty in de camper opgewacht.

Het plan was dus klaar, maar nu de uitvoering nog… Cor en Getty gingen op zoek naar een camper.
Verschillende campers werden bekeken, maar die Bedford… ja, die was wel erg leuk! De Bedford werd aangeschaft en Cor bedacht dat wie een klassieker heeft er goed aan doet ook lid te worden van de bijbehorende club. Zij meldden zich aan als lid en dit heeft zijn nut al bewezen: de Bedford is in technisch opzicht helemaal uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet. Tips en onderdelen kwamen van de ons allen bekende adressen en nu rijdt hij als een zonnetje.
Cor heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een echte Bedford-kenner. Samen met Getty hoopt hij veel gezelligheid en nòg meer ideeën bij de club op te doen.

En wanneer de reis naar Santiago begint, dat horen we nog!