De krabbels van Mart

Geplaatst op

Wat er allemaal kan voortvloeien uit een artikel in het Bedfordnieuws… In het 2016 – 1 nummer gaat “Onder motorkap en bodemplaat” met name over de krabbels van Mart Nicolai.

De Krabbels van Mart“De officiële elektrische schema’s zijn niet praktisch als hulp bij het zoeken naar een storing in de elektra van de Bedford en daarom maakte ik ‘krabbeltjes’ die mij hielpen de goede weg te volgen in de stroomkring waar of de storing zich bevond,” aldus Mart. “Wat met name ontbreekt bij welk van de officiële schema’s dan ook, is daadwerkelijke herkenning van bijvoorbeeld een schakelaar, stekker of ander ding èn, … waar deze geplaatst zijn in onze Bedford. Met de officiële schema’s weet je nog steeds niet in de Bedford waar je bent of waar je moet kijken als je bij een specifiek onderdeel wilt zijn. Om dit dus wel snel te overzien maakte ik de ‘krabbels’! Speciaal ontstaan dus voor die Bedford rijders met elektrische storingen maar wel met behulp van deze hiervoor genoemde schema’s.”

Naar aanleiding van het eerder genoemde artikel heeft Mart zijn krabbels beschikbaar gesteld, en zijn ze door de redactie verzameld in een pdf. Telkens als er nieuwe krabbels komen of bestaande krabbels gewijzigd worden, zal ook de pdf worden aangepast.

Vanaf nu kunnen leden deze pdf gratis verkrijgen door een berichtje te sturen aan de redactie. Vermeld daarbij je lidnummer! Je kunt je lidnummer vinden op je lidmaatschapspas, en op de adresdrager van het Bedfordnieuws.

De officiële schema’s staan op de USB data stick die deel uitmaakt van het welkomstpakket voor nieuwe leden. Deze officiële schema’s en de Krabbels van Mart maken samen het storingen oplossen veel eenvoudiger!