De eerste BBC website

Geplaatst op

De eerste BBC website

Onderstaand artikel is oorspronkelijk geplaatst in het Bedford Nieuws van maart 2000.

Bedford-site op internet!

Driebergen, 6 februari 2000

Geachte redactie,

Via deze brief wil ik nader toelichten wat reeds in nummer 4 van Bedford Nieuws, december 1999 is aangekondigd. Er is sinds kort een eigen Bedford-site. Het adres is http://bedfordclub.freehosting.net/ dus zonder www!
Omdat het een gratis site betreft is het dus onvermijdelijk dat het surfen gepaard zal gaan met reclame in de vorm van banners (=schreeuwende, flitsende blokken op uw scherm). Diegene die zich hieraan storen kunnen hulp vinden in speciale programma’s die de banners onzichtbaar maken. Echter de aanwezigheid van reclame maakt het mogelijk dat we gratis terecht kunnen.

Wat moet de BBC met een internet-site?

In deze tijd lijkt iedereen en elke vereniging ineens een internet-site te moeten hebben. Maar het ‘bezitten’ van een site is niet alleen trendy, het kan ook heel handig zijn voor bepaalde taken die een vereniging op zich neemt voor zijn leden. Het kan gebruikt worden om je als vereniging te profileren (bestuur, activiteiten, planning, lidmaatschap) voor geïnteresseerden in Nederland en België, maar mogelijk ook voor andere verenigingen in Europa als bv. Engeland, Duitsland, Denemarken en Finland die al actieve clubs op dit gebied bezitten. Je kunt ervaringen uitwisselen met elkaar zoals technische zaken, maar ook ervaring over campings, garages, etc. Daarnaast kun je advertenties neerzetten (te koop aangeboden/gevraagd, reisgenoten gezocht, etc.) dat aan een groot publiek kan worden aangeboden, zodat de kans op succes groter is. Ook voor het verbeteren van de onderlinge communicatie kan een site soms uitkomst brengen. Documenten kunnen rondgemaild worden, kopij kan snel naar de juiste instantie gestuurd worden en via een prikbord kunnen actuele zaken, suggesties voor uitstapjes en vragen voorgelegd worden. Tenslotte kunnen we als vereniging een soort archief opbouwen met technische gegevens, een actueel ledenbestand bijhouden en lopende zaken snel afhandelen. Kortom mogelijkheden genoeg en in deze tijd hoeft internet geen groot probleem meer te vormen.

Er zijn genoeg gratis aanbieders zoals Zonnet, WISH, HetNet, WorldOnline, MyWeb, etc zodat de abonnementskosten te verwaarlozen zijn. Wat verder noodzakelijk is, is een PC met een modem (een 56k kost ca. 100,-) en het surfen kan beginnen. De kosten voor bellen na 20.00 en in het weekend bedragen ca. 2 ct/minuut. Ik hoop dat de leden die nog niet on-line zijn, dit zeker gaan overwegen.

Eerste BBC website - screenprint februari 2000

Print van de eerste BBC website in februari 2000

Met wat beperkte kennis en veel tijdsinspanning heb ik een site aangevraagd en in elkaar gezet die momenteel actief is.  Er zitten vast nog fouten in en niet alles zal even goed werken, maar het begin is er. Het bestaat momenteel uit een Nederlandstalige en een (beperkte) Engelstalige pagina met informatie over de vereniging, over technische zaken, over andere interessante sites, over onze eigen avonturen en met advertenties.
Verdere aanvulling en verbetering zijn gepland, maar ik moet er weer wat tijd voorzien te vinden. Graag wil ik een discussie met het BBC-bestuur en de leden van de vereniging over de gewenste inhoud van de vereniging-site die in principe van ons allemaal is. Ik ben erg benieuwd naar uw commentaar en hou me aanbevolen voor suggesties en verdere ondersteuning.

Met vriendelijke groeten,
Dhr. R. J. Janssens
Driebergen