De avonturen van Jan en Janny in Duitsland en Denemarken

Geplaatst op

De avonturen van Jan en Janny in Duitsland en Denemarken

De avonturen van Jan en Janny in Duitsland en Denemarken

Jan en Janny de Vreede

Het begon allemaal heel goed: mooi weer en geen files. Jan en ik zijn 1 juni vertrokken en hebben eerst overnacht in Hengelo, om de volgende dag de groep medereizigers te ontmoeten. We waren allemaal mooi op tijd op de parkeerplaats bij Hengelo om te vertrekken naar Colbitz voor ons eerste Bedfordmeeting. Gezellig met zijn allen op pad, we hebben er zin in. Nadat we goed aangekomen waren in Colbitz, hadden we mooi weer: wat wil je dan nog meer? We hebben een leuk weekend gehad bij onze Duitse Bedfordvrienden.

Zondag gingen we weer met een hele groep vrolijk op weg naar het Norden, want er wachtte een volgende meeting en wel in het prachtige Denemarken. Ineens roken we een diesellucht in de cabine, waarna de motor ermee stopte. Gelukkig reed Jan Steen achter ons en kon ons meeslepen naar een ventweg. Daar stonden we veilig. Ondertussen liep de diesel eruit. Meteen belde iedereen naar mekaar: “Jan staat met pech!”  De foto’s wijzen vanzelf hoe het daar ging. Ton had gelukkig een draadeind bij zich, waarmee ze een nieuwe schroef konden maken en we weer konden rijden. Ook Kees had pech: zijn Bedford koelde niet genoeg. Ook dit werd ook ter plaatse verholpen door Rolf Stellingwerf, die inmiddels ook gestopt was om te kijken wat er aan de hand was. Dan ben je toch echt blij dat je er niet alleen staat en dat iedereen bereid is om te helpen. Mensen nogmaals bedankt!

In Denemarken aangekomen viel het weer tegen: het waaide en regende en het was koud. We zaten allemaal binnen met de deur dicht ‘s avonds. Lasse en Lone hebben prima voor ons gezorgd met lekker eten en leuke dingen gedaan. Ook de camping was prima.

Al met al ben ik heel tevreden met de saamhorigheid van ons koppeltje, waar we 17 dagen mee hebben opgetrokken. Ik ben blij dat iedereen weer veilig thuis is gekomen en dat we van mekaar op aan kunnen als er wat is onderweg. Dat maakt je dag weer goed en kijk ik weer uit naar ons najaarsweekend in IJhorst.

Groetjes, Janny de Vreede

Voor een uitgebreid fotoverslag van de meetings in Colbitz en Lundo, klik hier