Bed-en-Nord 2013

Geplaatst op

Bed-en-Nord 2013

door Gerrit Hoenen

Het weekend van 23 – 25 augustus 2013 was gepland voor het jaarlijks terugkerende Bed-en-Nord.

Bed-en-Nord 2013

Het Wilhelmus

Het was een vermoeiende rit naar Gravelines. Het was warm en plakkend weer en het grote aantal voertuigen op de ringweg van Antwerpen zorgde ook voor de nodige vertraging. Maar het hartelijke welkom in Gravelines maakte weer een hoop goed. Patrick en Melanie hadden weer alle registers open getrokken om het iedereen naar het zin te maken.

Na het enthousiaste welkom was de avond gereserveerd voor eten, drinken en muziek. Het was wel een beetje vreemd te moeten constateren de leden van onze club in de meerderheid waren. Verwonderlijk is dat eigenlijk niet omdat de ervaringen van voorgaande jaren zich snel rond spreken onder de leden. Toen Patrick, in zijn hoedanigheid als commissie van ontvangst, de Nederlanders bij elkaar plaatste was er gelijk een “Kamp Holland” gevoel.

Bedford Bed-enNord 2013

“Nou als het dan moet dan doen we het ook maar gelijk goed” moest Leo de Prez gedacht hebben. Als rasartiest bracht hij, ‘s avonds na de opening van het weekend, het Wilhelmus ten gehore wat vervolgens door andere “artiesten” werd overgenomen. Jullie begrijpen dat het op die vrijdag al gelijk feest was. Het was zo gezellig dat al snel de voetjes van de vloer gingen. Als razende reporter heb ik bij dit soort Bedford feesten al veel meegemaakt maar dat er zoveel (zang) talent onder onze leden was wist ik ook niet. Misschien wordt het eens tijd om tijdens onze clubweekenden een talentenjacht te organiseren.

Bedford Bed-enNord 2013

Dat het maar goed is dat je altijd een camera onder handbereik hebt bleek maar weer eens toen ondergetekende een Duitse Bedfordspion betrapte op het maken van foto’s. Een vorm van Bedford spionage? Waarschijnlijk met als doel dit concept volgend jaar in Holzminden te organiseren.

 

De zaterdag ging op zijn Hollands van start, het regende pijpenstelen. Patrick had voor de deelnemers een toeristische treintocht georganiseerd waar kosteloos kon worden ingestapt. De rit van zo’n 1,5 uur bracht de reizigers in en rond het vestingstadje Gravelines (Grevelingen op z’n Nederlands). ’s Middags was er voor de liefhebbers mosselen met friet. De mosselen mocht iedereen op zijn eigen smaak klaarmaken. Bedford Bed-enNord 2013Dat de mosselen smaakten is te zien aan het gezicht van Jan Steen die er wel weg mee wist.

De zaterdagavond begon met de gebruikelijke aperitief van champagne en andere alcoholische dranken. Daarna was er een loterij (waar deden ze dat nog meer?). Ik had wel medelijden met de “prijzen miss”. Ze moest van de ene tent waar de loten werden getrokken naar de andere tent waar iedereen gezellig bij elkaar zat heen en weer lopen om iedereen de gewonnen prijzen te brengen. Op zich niet zo moeilijk want het was maar 5 grote stappen. Een kind doet de was om zo maar eens eens Nederlands gezegde te gebruiken. Maar omdat het nog steeds pijpenstelen regende was het arme kind na een paar keer heen en weer te hebben gesprongen door en door nat, en ik bedoel dan ook kleddernat. Dus maar rap door gaan met de loten om het arme kind uit haar natte baan te bevrijden. Na de loterij was het woord aan de lokale traiteur die de inwendige mens kwam versterken.

Bedford Bed-enNord 2013

(On-)bekende artiesten

De avond werd besloten met het optreden van bekende en onbekende artiesten. Na afloop ging iedereen, meer of minder onvast ter been, richting het bedje.

De zondag was gelukkig iets minder nat dus kon alles weer redelijk droog ingepakt worden. In de loop van de ochtend gingen de eersten, uitgezwaaid door Patrick en Melanie, weer huiswaarts. Ondanks de weersomstandigheden was Bed-en-Nord 2013 toch een gezellig weekend en zeker voor herhaling vatbaar (behalve de regen).

Klik hier voor een fotoverslag van Bed-en-Nord 2013.