1962 Bedford J2 Autoladder Breda / Etten-Leur

Geplaatst op

Van Johan Pots (Brandweervoertuigen Online) ontvingen we enkele foto’s en een verhaal, achter de Bedford J2 Autoladder van Jan van Geffen. En dat is de moeite waard, dus geven we dat graag even door.

De Bedford J2C2 is nieuw aangeschaft in 1962 door de brandweer van Breda. Daar is hij eerst voorzien van een ladder. Deze ladder was in 1934 geproduceerd door de Duitse fabrikant Metz, en deed jaren dienst op een Daimler-Benz autoladder bij de Bredase brandweer. De betreffende ladder is op de toen nieuwe Bedford geplaatst en op 7 november 1962 is de wagen op kenteken gezet.

In 1970 is de Bedford overgedragen aan de brandweer van Etten-Leur, alwaar hij geel gespoten is en tot 1980 dienst heeft gedaan. De volgende eigenaar was circus Toni Boltini, dat hem vervolgens aan een particulier heeft verkocht. In 1999 trof Johan deze Bedford J2 Autoladder in erbarmelijke staat aan.

Sinds 2003 heeft Jan van Geffen aan de restauratie van deze prachtige Bedford gewerkt. Jan heeft hem technisch als nieuw gemaakt, voorzien van een motorspuit-aanhanger, en gespoten in de oorspronkelijke kleur waarmee de wagen in dienst is gekomen. En het is nu toch een plaatje.


Klik op de foto’s voor een vergroting